Kurser & foredrag

 
Jeg afholder løbende kurser, foredrag og workshops i kunstfotografi. De foregår hos Fokus Folkeoplysning i Aalborg. Du er også velkommen til at henvende dig, hvis du ønsker at rekvirere mig til at at holde en workshop (Skriv på kontaktsiden)
 
NYT: Find stilhed ved at fotografere
Stilhed er essentielt for os mennesker. Uden stilhed bliver vi overbelastede og mister den indre kompasretning. I takt med at stilheden er blevet noget, vi for sjældent oplever, er interessen for at finde den steget markant. I denne workshop bruger vi kameraet til at finde stilheden i både det ydre rum, byrummet, og i det indre, mentale rum. Vi går først på opdagelse med kameraet på den stille måde og finder de stille steder. Bagefter ser vi sammen resultaterne af vores lille opdagelsesrejse, vores fotos, og drøfter processen med optagelserne. Workshoppen introducerer til begrebet og fænomenet stilhed, dets sammenhæng med at fotografere og kommer ind på beslægtede begreber som zen-, mindful- og slow-photograpy. Tilmelding: Klik her

Fotografiets psykologi - Hvad gør et fotografi interessant?

Det skal handle om billeder, følelser og forståelse. Med den digitale fototeknik er det blevet nemt at tage skarpe og korrekt eksponerede billeder, men hvad gør et fotografi interessant for andre end én selv og den snævre familie- og vennekreds? Her hjælper psykologi og kunstteori os. Et godt fotografi bringer os ud over det private og fortæller noget alment - om naturen, om samfundet, om at være menneske. Foredraget byder på masser af billeder og analyser holdt i et forståeligt og inspirerende sprog.

Sort/hvid foto: Skab klare budskaber

Sort/hvid-fotografering er en virkningsfuld metode til at skabe enkelhed og fremhæve motivets budskab. I disse to workshops drøfter vi ud fra konkrete eksempler hvilke motiver, der egner sig til sort/hvid og diskuterer det sort/hvide foto inden for forskellige genrer som dokumentar, landskab, street, portræt- og kunstfotografi. Deltagerne tager deres egne fotos med til drøftelse (digitalt eller i papirform), og der er en hjemmeopgave fra første til anden workshop.
 
Øjeblikket - Nærværets fotografi

Nærværets fotografi fanger det ubemærkede i hverdagen - f.eks. i gadens mylder af sanseindtryk. Det er disse øjeblikke, som nærværets fotograf med sin på én gang årvågne og hvilende opmærksomhed bringer ind i det nuværende øjebliks fotografi. Denne workshop forudsætter kun interesse for fotografi og at ville lære nyt. Ingen bestemt fotografisk kunnen, teknik eller udstyr er påkrævet. Det er oplagt at eksperimentere med lange lukketider, gråfilter, dobbelteksponering og andet, hvis man har lyst til det, men du kan også bare tage dit telefonkamera og skyde løs. Det er dig, der sætter dine kunstneriske mål.
 
Pinhole fotografi

Pinhole camera - camera obscura - hulkamera. Den ældgamle teknik har fået en renæssance, og det er ikke så sært. De billeder, der skabes gennem et hulkamera, er mystiske, magiske og opleves som dybt personlige. På workshoppen arbejder vi for nemheds skyld med digitalt hulkamera, dvs. du skal have et digital kamera med udskifteligt optik, og til dette skal du inden workshoppen have anskaffet dig et dæksel med et pinhole. Du kan eksempelvis finde det på ebay og koster omkring150 kr. inklusiv forsendelse Søg f.eks. på "Pinhole Lens Cap". Du kan desuden bare bore et lille hul i et kameradæksel, se hvordan på f.eks. Youtube. Du må gerne kontakte underviseren for info og gode råd. Endelig skal du bruge et stativ, men udover pin-cap og stativ er det ligeså nemt at arbejde med pinhole fotografi, som du normalt kender det. Det er bare sjovere!
 
 
fotokunsten.dk v./Jan Brødslev Olsen | Klokkestøbergade 17, 9000 Aalborg - Danmark | Tlf.: +45 25861453